Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΔ ΓΙΑ ΤΗΣ 31/8/2011

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 937 ΣΕ ΩΡΙΑΙΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ 962.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 962 ΘΕΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΑΝΩ ΠΑΛΙ.

ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟ 910!!!!!!!!

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Απογοήτευση στην Ευρώπη από Bernanke

Bernanke: Το Σεπτέμβριο... τα σπουδαία



H Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω στήριξη στην επίμονα αδύναμη αμερικανική οικονομία, δήλωσε ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, χωρίς ωστόσο να αφήσει να εννοηθεί πως θα ληφθούν άμεσα μέτρα, παρά τα φρέσκα σημάδια υποτονικής ανάπτυξης

«Η επιτροπή θα συνεχίσει να αξιολογεί το οικονομικό outlook λαμβάνοντας υπόψιν τα νεοεισερχόμενα στοιχεία και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της με τον κατάλληλο τρόπο ούτως ώστε να προάγει την ισχυρότερη οικονομική ανάκαμψη εντός ενός πλαισίου σταθερότητας των τιμών», δήλωσε ο Bernanke.

Η τελευταία μεταξύ ενός πλήθους αρνητικών ενδείξεων για την οικονομία ήρθε σήμερα με την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ στο δεύτερο τρίμηνο από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

O Κεντρικός Τραπεζίτης τόνισε πως η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, που πλεόν μετρά 2,5 χρόνια, συνεχίζει να είναι αδύναμη και παραδέχτηκε πως ο ρυθμός ανάπτυξης υπήρξε χαμηλότερος των προσδοκιών της Fed. Εμφανίστηκε ωστόσο περισσότερο αισιόδοξος σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, λέγοντας πως η οικονομία δεν έχει "σημαδευτεί" μόνιμα από την χρηματοπιστωτική κρίση.

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, τα θεμελιώδη της ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ δεν φαίνεται να έχουν μεταβληθεί σημαντικά από τα οικονομικά σοκ των τελευταίων τεσσάρων ετών», επεσήμανε ο επικεφαλής της Fed.



Πηγή:www.capital.gr

UBS: Μειώνει τιμές-στόχους για ελληνικές τράπεζες

Στη μείωση των τιμών-στόχων για έξι ελληνικές τράπεζες προχωρά η  ελβετική τράπεζα UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Αυγούστου 2011, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών για το δεύτερο τρίμηνο θα είναι ικανοποιητικά, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση της Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, η UBS μειώνει την τιμή-στόχο για την Eurobank στα 2,5 ευρώ από 3,8 ευρώ και διατηρεί σύσταση «neutral», ενώ για την Alpha Bank μειώνει την τιμή-στόχο στα 3,2 ευρώ από 4,5 ευρώ και διατηρεί σύσταση «buy».

Για την ΕΤΕ, η ελβετική τράπεζα μειώνει επίσης την τιμή-στόχο στα 4 ευρώ από 6,2 ευρώ και ταυτόχρονα υποβαθμίζει τη σύσταση σε «neutral» από «buy». Η τιμή-στόχος για τη Marfin μειώνεται στα 0,3 ευρώ από 0,8 ευρώ και διατηρείται σύσταση «neutral», ενώ η τιμή-στόχος για την ATEBank μειώνεται στα 0,3 ευρώ από 1,0 ευρώ και διατηρείται σύσταση «sell». Τέλος για την Πειραιώς η UBS μειώνει την τιμή-στόχο στα 0,5 ευρώ από 0,8 ευρώ και διατηρεί σύσταση «sell».


Πηγή:www.capital.gr

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Τι προβλέπει η Euroxx για τα μεγέθη των Alpha Bank και Eurobank

Συγκεκριμένα, για την Alpha Bank προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 6,7 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 38,2 εκατ. ευρώ του α’ εξαμήνου του 2010. Σημειώνει πάντως ότι στις εκτιμήσεις της δεν έχει συμπεριλάβει το κόστος του rollover των ελληνικών ομολόγων. Σε επίπεδο β’ τριμήνου αναμένει ζημιές ύψους 3,8 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με κέρδη 10,5 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του έτους, με τα μεγέθη να έχουν επηρεαστεί από τις επιδόσεις των μη τραπεζικών δραστηριοτήτων και τις υψηλότερες προβλέψεις, παρά την ανάκαμψη στα έσοδα από βασικές τραπεζικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι η Euroxx έχει θέσει την τιμή-στόχο των 3,50 ευρώ και τη σύσταση “equalweight” για τη μετοχή της Alpha Bank.

Σχετικά με την Eurobank η χρηματιστηριακή αναμένει «αδύναμα» αποτελέσματα, λόγω της «αδυναμίας» στα έσοδα από τραπεζικές δραστηριότητες και τις αυξημένες προβλέψεις και παρά τα «ισχυρά» έσοδα από συναλλαγές, την επιτάχυνση στον έλεγχο του κόστους και τα κεφαλαιουχικά κέρδη από την πώληση της Polbank. Όπως αναφέρει προβλέπει ότι η Τράπεζα θα εμφανίσει ζημιές 3 εκατ. ευρώ για το β’ τρίμηνο του 2011, σε σχέση με κέρδη 74 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του έτους, ενώ σε επίπεδο εξαμήνου αναμένει κέρδη 71 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τα 50 εκατ. ευρώ του α’ εξαμήνου του 2010. Σημειώνει ότι, όπως και στην περίπτωση της Alpha Bank, δεν έχει συμπεριλάβει στις εκτιμήσεις της το κόστος από το rollover των ελληνικών ομολόγων.

Για την ώρα διατηρεί πάντως την τιμή-στόχο των 3,60 ευρώ και τη σύσταση “equalweight” για τη μετοχή της Eurobank, αν και σημειώνει και για τις δυο τράπεζες ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα επανέλθει με νέες αναλύσεις όπου θα μειώνει τις εκτιμήσεις της, αλλά και τις τιμές-στόχους.
Η Eurobank θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 29 Αυγούστου και η Alpha Bank μια μέρα αργότερα, στις 30.



Φινλανδία: Πιθανή η αναθεώρηση του ελληνικού deal

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης της συμφωνίας του Ελσίνκι με την Αθήνα για την παροχή εγγυήσεων, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αλλά και ανάλογα αιτήματα από άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Το πρακτορείο Bloomberg δημοσιεύει συνέντευξη του Φινλανδού πρωθυπουργού κ. Jyrki Katainen, στην οποία φέρεται να δηλώνει: "Είναι μία τεχνική λύση που λειτουργεί καλά, αλλά εάν αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι εφικτό, τότε θα πρέπει να βρούμε κάποιο άλλο".

"Όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι αυτή είναι μία κόκκινη γραμμή για εμάς, προσπαθήσαμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα και το κάναμε μαζί με την Ελλάδα", δήλωσε ο κ. Katainen και συμπλήρωσε: "Είπαμε στους εταίρους μας στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη τους λόγους για τους οποίους αυτό είναι σημαντικό.

Είναι μέρος της συμφωνίας της κυβέρνησής μας και γνωρίζουμε ότι δεν θα αλλάξει. Γνωρίζουμε, όμως, επίσης ότι αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα σε πολλές χώρες και είναι ευθύνη μας να βρούμε λύση".

Ο Φιλανδός πρωθυπουργός επανέλαβε, σε δηλώσεις του στην συνέχεια στο πρακτορείο Reuters, η Φινλανδία εξακολουθεί να ζητεί εγγυήσεις από την Ελλάδα. «Φυσικά, η συμφωνία Φινλανδίας – Ελλάδας για τις εγγυήσεις δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στο πακέτο διάσωσης, ωστόσο σε κάθε περίπτωση απαιτούμε αυτές τις εγγυήσεις.»

ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΑΤΥΡΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ Γ. ΣΟΥΡΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΜΗΟ!!!

Ὁ Ῥωμηός

Στὸν καφενὲ ἀπ᾿ ἔξω σὰν μπέης ξαπλωμένος,
τοῦ ἥλιου τὶς ἀκτῖνες ἀχόρταγα ρουφῶ,
καὶ στῶν ἐφημερίδων τὰ νέα βυθισμένος,
κανέναν δὲν κοιτάζω, κανέναν δὲν ψηφῶ.
Σὲ μία καρέκλα τὅνα ποδάρι μου τεντώνω,
τὸ ἄλλο σὲ μίαν ἄλλη, κι ὀλίγο παρεκεῖ
ἀφήνω τὸ καπέλο, καὶ ἀρχινῶ μὲ τόνο
τοὺς ὑπουργοὺς νὰ βρίζω καὶ τὴν πολιτική.
Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί οὐρανὸς ! τί φύσις !
ἀχνίζει ἐμπροστά μου ὁ καϊμακλῆς καφές,
κι ἐγὼ κατεμπνευσμένος γιὰ ὅλα φέρνω κρίσεις,
καὶ μόνος μου τὶς βρίσκω μεγάλες καὶ σοφές.
Βρίζω Ἐγγλέζους, Ρώσους, καὶ ὅποιους ἄλλους θέλω,
καὶ στρίβω τὸ μουστάκι μ᾿ ἀγέρωχο πολύ,
καὶ μέσα στὸ θυμό μου κατὰ διαόλου στέλλω
τὸν ἴδιον ἑαυτό μου, καὶ γίνομαι σκυλί.
Φέρνω τὸν νοῦν στὸν Διάκο καὶ εἰς τὸν Καραΐσκο,
κατενθουσιασμένος τὰ γένια μου μαδῶ,
τὸν Ἕλληνα εἰς ὅλα ἀνώτερο τὸν βρίσκω,
κι ἀπάνω στὴν καρέκλα χαρούμενος πηδῶ.
Τὴν φίλη μας Εὐρώπη μὲ πέντε φασκελώνω,
ἀπάνω στὸ τραπέζι τὸν γρόθο μου κτυπῶ...
Ἐχύθη ὁ καφές μου, τὰ ροῦχα μου λερώνω,
κι ὅσες βλαστήμιες ξέρω ἀρχίζω νὰ τὶς πῶ.
Στὸν καφετζῆ ξεσπάω... φωτιὰ κι ἐκεῖνος παίρνει.
Ἀμέσως ἄνω κάτω τοῦ κάνω τὸν μπουφέ,
τὸν βρίζω καὶ μὲ βρίζει, τὸν δέρνω καὶ μὲ δέρνει,
καὶ τέλος... δὲν πληρώνω δεκάρα τὸν καφέ.



IIF: Αρνητική εξέλιξη το θέμα με τις διμερείς εγγυήσεις

Η Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα τις λεπτομέρειες της πρόσκλησης προς τους πιστωτές του ιδιωτικού τομέα αν και οι απαιτήσεις ορισμένων χωρών για εγγυήσεις από την Ελλάδα αποτελούν "αρνητική εξέλιξη" και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το σχέδιο διάσωσης, όπως εκτιμά υψηλόβαθμο στέλεχος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).

Η διαδικασία "οριστικοποιείται" αναφέρει ο Hung Tran, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του IIF και προσθέτει: "Μια επιπλοκή θα ήταν, αν μία ή δύο χώρες εξασφαλίσουν διμερείς εγγυήσεις από την Ελλάδα, τότε περισσότερες χώρες ενδεχομένως να θελήσουν να κάνουν το ίδιο και αυτό θα έκανε την όλη διαδικασία έγκρισης πιο περίπλοκη και δύσκολη".


Πηγή:www.capital.gr

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΣ 23/8/2011

TO ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΔ ΓΙΑ ΤΗΣ 23/8/2011


ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΩΣΤΗ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.....

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΣ 22/8/2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΔ ΓΙΑ ΤΗΣ 22/8/2011

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΔ ΓΙΑ ΤΗΣ 19/8/2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΣ 19/8/2011



Σημείωση: Η ΕΤΕ στο 3,70 δικαιολογεί αντίδραση προς τα σημεία 3.87, 4.
Εαν τα νέα συνεχίσουν να είναι άσχημα η πτωτική  κίνηση θα επεκταθεί στο 3,52.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΣ 17/8/2011


ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΔ ΓΙΑ ΤΗΣ 17/8/2011

Όμηροι των αγορών

«Το νεότερο σχέδιο της Ευρώπης για τη στήριξη της Ελλάδας, εξεταζόμενο πιο λεπτομερώς, μοιάζει ύποπτα με σχέδιο για τη στήριξη των ευρωπαϊκών τραπεζών», έγραφε την περασμένη Δευτέρα σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της η «Herald Tribune». Για να συνεχίσει: «Συμφωνώντας να συνεισφέρει ένα “μετριοπαθές” ποσό στη διάσωση, ο τραπεζικός κλάδος παίρνει ως αντάλλαγμα κάτι πιο πολύτιμο, σύμφωνα με τους αναλυτές. Ο κλάδος ξεφορτώνει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού του ρίσκου στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Ένας από αυτούς τους αναλυτές, ο Χιούγκο Ντίξον, αρχισυντάκτης του Reuters Breakingviews, ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ως αποτέλεσμα των αποφάσεων της πρόσφατης συνόδου κορυφής το ελληνικό χρέος αντί να μειωθεί θα αυξηθεί κατά 32 δισ. ευρώ, ή 14% του ΑΕΠ.

Ο κυριότερος λόγος, κατά τον κ. Ντίξον, είναι τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανήσει η Ελλάδα για να παράσχει εγγυήσεις σε όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συμφωνήσουν στη μετακύλιση του χρέους που κατέχουν, τα οποία θα φτάσουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς του τα 35 δισ. ευρώ.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Wall Street ατενίζει κι αυτή το μέλλον με αισιοδοξία, παρά τη νευρικότητα που προκαλεί το συνεχιζόμενο αδιέξοδο για το όριο του αμερικανικού χρέους. Προ δύο εβδομάδων, ο Πολ Κρούγκμαν κατακεραύνωνε την κυβερνητική πολιτική έναντι του χρηματοπιστωτικού κλάδου: η «κεντρική αρχή» της πολιτικής αυτής, κατά τον κ. Κρούγκμαν, είναι να πέσουν οι τραπεζίτες στα μαλακά. Πέρα από τη μεγάλη επιρροή που έχουν τα χρήματα που συνεισφέρουν οι τράπεζες σε προεκλογικές εκστρατείες και των δύο κομμάτων, ο νομπελίστας οικονομολόγος έγραφε ότι η ήπια αντιμετώπιση του κλάδου δικαιολογείται από το οικονομικό επιτελείο με το επιχείρημα ότι «είναι καλή για την οικονομία». Όπως όμως εξηγεί, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των κατασχέσεων κατοικιών, σε κρίσιμα μέτωπα η αδυναμία σύγκρουσης με το τραπεζικό κατεστημένο και επιβολής μέτρων ανακούφισης των χρεών των νοικοκυριών έχει πλήξει καίρια την ανάκαμψη.

Η συνέχεια του άρθρου εχει τεράστο ενδιαφέρον.......  πατήστε το Τίτλο να το διαβάσετε.

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ!!!!!!

Σας εύχομαι ΥΓΕΙΑ-ΕΥΤΥΧΙΑ και ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!!!


με πολύ αγάπη Δανάη!!!!





Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΤΕ ΓΙΑ 16/8/2011

ΠΡΟΣΟΧΗ <<<ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΟΡΙΟ ΕΑΝ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ ΤΟ 3.95 Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 3.64.....>>>


ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!


Εχουν σημειωθεί οι διαδοχικές αντιστάσεις .....

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΔ ΓΙΑ ΤΗΣ 16/8/2011


Music from "The English Patient"

Κυριακή απόγευμα το ταξίδι συνεχίζεται....

Let us open our Minds AT LAST!!!!!!!!!!!

Ρ. Ζέλικ: Σε «νέα και πιο επικίνδυνη φάση» η παγκόσμια οικονομία

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Australian, ο Ζέλικ είπε ότι το πρόβλημα του χρέους των ευρωπαϊκών χωρών είναι αυτή τη στιγμή πιο ανησυχητικό από τις «μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες» συνέπειες της υποβάθμισης του αμερικανικού αξιόχρεου που προκάλεσε πανικό στις αγορές.

«Βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας και διαφορετικής θύελλας-δεν είναι η ίδια (κρίση) με του 2008» είπε ο Ζέλικ.
«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κόσμος πέρασε από μια δύσκολη ανάκαμψη-με μια καλή ανάπτυξη για τις αναδυόμενες οικονομίες και χώρες όπως η Αυστραλία και μια μικρότερη για τις πιο αναπτυγμένες χώρες- σε μια νέα και πιο επικίνδυνη φάση», εξηγεί ο Ζέλικ.
«Η κρίση στη ευρωζώνη θα μπορούσε να είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας», εκτιμά ο Ζέλικ, ο οποίος καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα το συντομότερο.

«Το μάθημα του 2008 είναι ότι όσο πιο πολύ περιμένουμε τόσο αυστηρότερα μέτρα πρέπει να ληφθούν», υπενθύμισε και κάλεσε το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να διατηρήσει, παρά τις ταραχές, τα μέτρα λιτότητας, τα οποία είναι «πραγματικά απαραίτητα».

Ο Ζέλικ εκτιμά ότι η κρίση αυτή μεταφέρει «πολύ γρήγορα από ιστορικής άποψης, την οικονομική ισχύ από τη Δύση στην Κίνα, η οποία όμως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο αυτό, ανήσυχη η ίδια από τα δικά της προβλήματα».

Φιλίπ Σαλμέν: Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε πολύ σοβαρές μεταρρυθμίσεις

Moνόδρομο χαρακτηρίζει την πορεία της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης, ο σύμβουλος του Γάλλου πρωθυπουργού Φιγιόν, Φιλίπ Σαλμέν, σε συνέντευξή του στη Real News.

O Γάλλος καθηγητής υπογραμμίζει τις δυσκολίες να βγει η Ελλάδα από την κρίση χρέους και προσθέτει «εάν είχατε τη δραχμή θα ήταν καλή μια τεράστια υποτίμηση και μετά επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους».

Αν και εκφράζει την άποψη πως η χώρα δεν θα έπρεπε να έχει μπει στη ζώνη του ευρώ υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί στην ευρωζώνη. Αυτό σημαίνει όμως πως πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει σε πολύ σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της».

Ο κ. Σαλμέν μάλιστα προσθέτει πως «ένα από τα ενδεχόμενα θα ήταν να τεθεί η Ελλάδα σε καθεστώς οικονομικού προτεκτοράτου υπό τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Σόιμπλε: «Σταδιακά» η μεταρρύθμιση στην ευρωζώνη

Η μεταρρύθμιση στην ευρωζώνη δεν μπορεί να γίνει παρά «σταδιακά» και όχι κατ’ ανάγκη τόσο γρήγορα όσο θα το επιθυμούσε γιατί η ευρωζώνη πρέπει να εξασφαλίσει την ένταξη των πολιτών, εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Θα ενισχύσουμε σαφώς το σύμφωνο σταθερότητας», ανακοίνωσε ο συντηρητικός υπουργός σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα. Ωστόσο «δεν μπορούμε να ενισχύσουμε τα ευρωπαϊκά όργανα όπως θα το επιθυμούσαμε τώρα και αμέσως αλλά βήμα βήμα», πρόσθεσε τονίζοντας ότι «πρέπει να πάρουμε μαζί μας τους πολίτες».
«Όταν δημιουργήσαμε το ευρώ δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιήσουμε ταυτόχρονα μια πολιτική ένωση, ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος», αναλύει ο υπουργός, ένας βετεράνος πολιτικός που συχνά αποκαλείται ο τελευταίος Ευρωπαίος της κυβέρνησης Μέρκελ. «Εν τω μεταξύ (ο βαθμός) αποδοχής για να προχωρήσουμε προς μια τέτοια κατεύθυνση αυξήθηκε», εκτιμά αλλά «αυτή είναι μια διαδικασία μερικές φορές δύσκολη και μερικές φορές αργή».

Η Γερμανία παραμένει αυστηρά αντίθετη στην έκδοση από την ευρωζώνη στο σύνολό της κοινών ομολόγων. «Αποκλείω αυτά τα ευρωομόλογα όσο τα κράτη μέλη ακολουθούν τη δική τους δημοσιονομική πολιτική», τόνισε ο Σόιμπλε.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι είχε δηλώσει ότι η έκδοση ευρωομολόγων θα είχε αποτρέψει την παρούσα κρίση.

Relaxing Moments ....



Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Πολιτική απόφαση επιθυμούν οι τραπεζίτες για το rollover

Πολιτική απόφαση επιθυμούν οι τραπεζίτες για το rollover
Ρεπορτάζ: Στ. Κ. Χαρίτοςsxaritos@kerdos.gr

Εντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στα επιτελεία των ελληνικών και ξένων τραπεζών η διαδικασία του rollover. Ανησυχία που συνδέεται αφενός με το γεγονός ότι η συμμετοχή των ιδιωτών δεν είναι η ενδεδειγμένη, αφού κατά τις πληροφορίες πλησιάζει το 70%, απέχοντας από τον στόχο του 90% που είχε τεθεί από τη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου και αφετέρου από το ύψος του haircut.

Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 16 Αυγούστου για άντληση 1 δισ. ευρώ

«Σχέδιο B'» για την Ελλάδα από Βρυξέλλες

ΤHN ύπαρξη ενός «Σχεδίου Β'Α» για την επίλυση της ελληνικής κρίσης αποκαλύπτουν οι «Financial Times», που τονίζουν ότι στηρίζουν την πληροφόρησή τους σε έγγραφα της Ενωσης που βρέθηκαν στην κατοχή του ανταποκριτή τους στις Βρυξέλλες, Αλεξ Μπάρκερ.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, κορυφαία στελέχη της Κομισιόν εξετάζουν να χρησιμοποιήσουν μία πρακτική «fast track» προκειμένου να προχωρήσουν στην επαναγορά ελληνικών ομολόγων συνολικής αξίας 20 δισ. ευρώ, καθώς έχουν κατανοήσει ότι ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης της ευρωζώνης –ύψους 440 δισ. ευρώ– δεν θα έχει εγκαίρως εγκριθεί από τα κοινοβούλια των κρατών - μελών.

Σύμφωνα με κοινοτικά έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους οι «F.T.», οι καθυστερήσεις στην κοινοβουλευτική επικύρωση ενδεχομένως να αναγκάσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες να χρηματοδοτήσουν την επαναγορά ελληνικών ομολόγων του Σεπτεμβρίου μέσω πόρων 24 δισ. ευρώ από το πρώτο πακέτο στήριξης, αντί από τον ενδυναμωμένο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο.

Πρόκειται για μία από τις τρεις εναλλακτικές λύσεις που εξετάζει η Κομισιόν, προκειμένου να καταλήξει με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιηθούν ανεκμετάλλευτοι πόροι που έχουν «μείνει» από το πρώτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι όλες οι εναλλακτικές επιλογές για τον χειρισμό των ανεκμετάλλευτων πόρων παρουσιάζουν μειονεκτήματα, όπως το να μη συγχρηματοδοτήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ή καθυστερήσεις στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, ή ακόμη και το να ζητηθεί από τα κοινοβούλια να εγκρίνουν την παροχή υψηλότερων εγγυήσεων από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Αυτό το δίλημμα είναι ένα από τα πολλά θέματα που μένουν σε εκκρεμότητα μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, την οποία οι αξιωματούχοι προσπαθούν να μετατρέψουν σε συγκεκριμένη νομοθεσία που θα μπορούσε να «περάσει» από τα εθνικά κοινοβούλια τον Σεπτέμβριο.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται πως συμφώνησαν τον Ιούλιο ότι τα μη χρησιμοποιημένα κεφάλαια του πρώτου πακέτου στήριξης των 110 δισ. ευρώ θα μετακυλισθούν στο ανανεωμένο EFSF, που απέκτησε νέες αρμοδιότητες. Αργότερα όμως συνειδητοποίησαν ότι αυτή η λύση δημιουργεί τελικά αρκετά προβλήματα. Καταρχήν, τα κεφάλαια του EFSF θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω κατά 24 δισ. ευρώ από ό,τι συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου. Εξέλιξη που συνεπάγεται ότι τα εθνικά κοινοβούλια θα κληθούν να στηρίξουν ακόμη μεγαλύτερο πακέτο των επίμαχων εγγυήσεων.

Εάν το ύψος των κεφαλαίων του EFSF δεν αυξηθεί, τονίζουν οι αξιωματούχοι, οι δυνατότητες δανειοδότησης από τον μηχανισμό θα μειωθούν κατά 24,4 δισ. ευρώ, καθώς θα κληρονομήσει τις υποσχέσεις που διατυπώθηκαν προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου στήριξης. Ενα ακόμη πρόβλημα είναι πως δεν θα υπάρξει διαθέσιμη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων που έχει σχεδιαστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου, καθώς το EFSF δεν θα έχει επικυρωθεί νομικά πριν από τον Οκτώβριο.Η τρίτη και τελική επιλογή είναι να συνεχιστεί το πρώτο πρόγραμμα στήριξης παράλληλα με το EFSF.

Η Κομισιόν όμως επισημαίνει ότι αυτή η επιλογή δεν προσφέρει «κανένα» πλεονέκτημα, ενώ παράλληλα δεν αντιμετωπίζει την «επείγουσα κατάσταση των υπαρχουσών αναγκών χρηματοδότησης, καθώς και πάλι θα πρέπει να αντληθούν επιπλέον 20 δισ. ευρώ». Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις ως προς το πώς θα χρηματοδοτηθεί η επόμενη δόση δανείου,

Πρέπει να αναρωτηθούμε.....

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ Η ΕΕ.... ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ




ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΣ 12/8/2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΔ ΓΙΑ ΤΗΣ 12/8/2011

Το πολλαπλό χρηματιστηριακό κραχ ενεργοποιεί τις κεντρικές τράπεζες

Του Γιάννη Αγγέλη 
Αλλεπάλληλες επαφές έχουν τα τελευταία 24ωρα οι διοικήσεις των κεντρικών τραπεζών του G-20 προκειμένου να συντονισθούν σε νέο κύκλο παρεμβάσεων με στόχο την ανακοπή της ραγδαίας πτώσης των αγορών.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές στην Φρανκφούρτη, πρέπει να γυρίσει κανείς πίσω στις ημέρες της κατάρρευσης της Lehman Brothers για να συναντήσει ανάλογες καταστάσεις.

Το ερώτημα που κυριαρχεί πλέον στις αγορές κεφαλαίου είναι το κατά πόσο οι κεντρικές τράπεζες διαθέτουν τα "μέσα" για να έχουν μία αποτελεσματική παρέμβαση, καθώς ήδη έχουν δαπανηθεί από τις κυβερνήσεις τεράστιοι όγκοι κεφαλαίων μετά  2008 για να κρατηθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα στα πόδια του και τα επιτόκια έχουν παραμείνει σε εξαιρετικά χαμηλά έως και μηδενικά επίπεδα για περισσότερα από τρία χρόνια χωρίς οριστικό και ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Εκτιμάται πάντως ότι τόσο η προχθεσινή απόφαση της FED να κρατήσει σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα τα επιτόκια μέχρι τα μέσα του 2013 όσο και η απόφαση της ΕΚ να προχωρήσει σε αγορές ομολόγων της Ισπανίας και της Ιταλίας δεν είναι παρά μόνο το πρώτο βήμα από τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν για να συγκρατηθεί η κατάσταση.

Το εντυπωσιακό και παράλληλα εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι οι αλλεπάλληλες πτώσεις στην χρηματιστηριακή αγορά και ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα έχουν μειώσει δραματικά την χρηματιστηριακή αξία των μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών τραπεζών πολλές εκ των οποίων παραμένουν έμμεσα με βασικό μέτοχο το κράτος και δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο αν οι δυνατότητες κεφαλαιακών ενισχύσεων από τις κυβερνήσεις παραμένουν ένα από τα ενδεχόμενα αν η πίεση συνεχισθεί τα επόμενα 24ωρα.
Το εξ ίσου σημαντικό είναι επίσης ότι το κύμα των πιέσεων γίνεται - αντίθετα με ότι συνήθως συμβαίνει τέτοια εποχή - με πολύ υψηλούς όγκους συναλλαγών και με την συμμετοχή όχι απλά των hegde funds, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά και με τους θεσμικούς επενδυτές οι οποίοι παρεμβαίνουν μαζικά στις αγορές προκαλώντας πολύ μεγάλες μετακινήσεις κεφαλαίων μακριά από τα "προϊόντα" που παρουσιάζουν αυξανόμενο κίνδυνο τόσο στα χρηματιστήρια όσο και στις αγορές ομολόγων.


Πηγή:www.capital.gr

Το ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΔ ΓΙΑ 11/8/2011


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟ 980-985 ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ 1026 (ΧΘΕΣΙΝΟ ΥΨΗΛΟ +)

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Το ενδοσυνεδριακό διάγραμμα του SP500 σε λεπτό ΤΩΡΑ!!!

Γυρνάει η αγορά........ ανοδικά  !!!!!!!!!!






TO ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΤ ΓΙΑ 10/8/2011


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Θέλουμε διάσπαση 2,14-2,17 για να κινηθούμε προς το 2.26.

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΤΕ ΓΙΑ 10/8/2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΔ ΓΙΑ ΤΗΣ 10/8/2011

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Trichet: Οι αγορές δεν παίρνουν το μήνυμα

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σχολιάζουν πως ο Trichet αναφερόταν στην απόφαση της ΕΚΤ να αγοράζει ομόλογα στη δευτερογενή αγορά. Η Κεντρική Τράπεζα και το ευρωσύστημα των κεντρικών τραπεζών ενδέχεται να έχουν αγοράσει ομόλογα των κρατών της περιφέρειας της Ευρωζώνης αξίας άνω των 10 δισ. ευρώ στη δευτερογενή αγορά, εκτιμούν αναλυτές.
Στην ίδια συνέντευξη ο επικεφαλής της ΕΚΤ χαρακτήρισε παράλογη την ιδέα πως η ΕΚΤ έχει μετατραπεί σε "bad bank" και τόνισε πως το ευρώ σαν νόμισμα δεν διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο.
Ωστόσο, ο Trichet χαρακτήρισε τα προβλήματα της Ευρώπης "πολύ σοβαρά" και με παγκόσμια εμβέλεια. Για τη Γερμανία σημείωσε πως ακολουθεί καλή δημοσιονομική πολιτική.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα “εφαρμόσει δραστικά” το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις αναταραχές που έχουν δημιουργηθεί στις αγορές από τους φόβους ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους μπορεί να “ταρακουνήσει" σε μεγάλο βαθμό μεγάλες οικονομίες όπως αυτές της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της, η οποία ακολούθησε την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των μελών του διοικητικού της συμβουλίου, καλωσορίζει τις κινήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας να μειώσουν το έλλειμμά τους. Επιπλέον, ζητά από τις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης να προχωρήσουν με τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΕΚΤ “Το διοικητικό συμβούλιο θεωρεί απαραίτητη την εφαρμογή όλων των αποφάσεων που λήφθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής. Σε αυτό το πλαίσιο, το διοικητικό συμβούλιο καλωσορίζει το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν η Γερμανία και η Γαλλία”.

Πηγή:www.capital.gr

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΔ ΓΙΑ ΤΗΣ 9/8/2011


ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 980 ΣΤΟ ΓΔ!!!!

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΔ ΓΙΑ ΤΗΣ 8/8/2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΣ 8/8/2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΔ ΓΙΑ ΤΗΣ 8/8/2011

Μεγάλη πτώση στα χρηματιστήρια των αραβικών χωρών

«Βουτιά» έκανε χθες, Σάββατο, το χρηματιστήριο Ριάντ, μεγαλύτερη του 5%.


Μεγάλη κάμψη σημειώθηκε σήμερα, Κυριακή, στα χρηματιστήρια των περισσότερων αραβικών χωρών, μία ημέρα μετά το «μαύρο Σάββατο» του χρηματιστηρίου του Ριάντ που έκλεισε κάνοντας «βουτιά» μεγαλύτερη του 5%, στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας.
Στο Ντουμπάι το χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση -3,69%, περιορίζοντας τις απώλειες που με το άνοιγμα της συνεδρίασης έφταναν το -4,5%. Στο γειτονικό εμιράτο του Άμπου Ντάμπι το χρηματιστήριο έκλεισε στις 2.603,22 μονάδες, με πτώση -2,53%. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν ο τραπεζικός (-3,30%) και ο κατασκευαστικός τομέας (-5,61%).

Κατά 7% έπεσε το χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ

Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ διακόπηκαν κατα τη διάρκεια της ημέρας λόγω της μεγάλης πτώσης.
Το χρηματιστήριο του Τελ-Αβίβ έκλεισε με πτώση που άγγιξε το 7%, στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's. Ειδκότερα, ο δείκτης TA-25 κατέγραψε απώλειες -6,99%, πέφτοντας στις 1.074,274 μονάδες.

S&P: Μία στις τρεις πιθανότητες να υποβαθμιστούν πάλι οι ΗΠΑ

«Αγώνας ταχύτητας» από ΕΚΤ για τα ιταλικά ομόλογα

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΤΕ ΓΙΑ 5/8/2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΔ ΓΙΑ ΤΗΣ 5/8/2011


Εαν ο ΓΔ δεί το χαμηλό των 1072 και ανακόψει θα πάμε για το υψηλό 1097 ειδάλλως ισχύει το δεύτερο σενάριο με ακραία κινηση το 1046 .

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΣ 3/8/2011

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΔ ΓΙΑ ΤΗΣ 3/8/2011!!!!

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΑΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΟΥ 1130 ΣΤΟ ΓΔ .


ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΔ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ........

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011