Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Τι προβλέπει η Euroxx για τα μεγέθη των Alpha Bank και Eurobank

Συγκεκριμένα, για την Alpha Bank προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 6,7 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 38,2 εκατ. ευρώ του α’ εξαμήνου του 2010. Σημειώνει πάντως ότι στις εκτιμήσεις της δεν έχει συμπεριλάβει το κόστος του rollover των ελληνικών ομολόγων. Σε επίπεδο β’ τριμήνου αναμένει ζημιές ύψους 3,8 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με κέρδη 10,5 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του έτους, με τα μεγέθη να έχουν επηρεαστεί από τις επιδόσεις των μη τραπεζικών δραστηριοτήτων και τις υψηλότερες προβλέψεις, παρά την ανάκαμψη στα έσοδα από βασικές τραπεζικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι η Euroxx έχει θέσει την τιμή-στόχο των 3,50 ευρώ και τη σύσταση “equalweight” για τη μετοχή της Alpha Bank.

Σχετικά με την Eurobank η χρηματιστηριακή αναμένει «αδύναμα» αποτελέσματα, λόγω της «αδυναμίας» στα έσοδα από τραπεζικές δραστηριότητες και τις αυξημένες προβλέψεις και παρά τα «ισχυρά» έσοδα από συναλλαγές, την επιτάχυνση στον έλεγχο του κόστους και τα κεφαλαιουχικά κέρδη από την πώληση της Polbank. Όπως αναφέρει προβλέπει ότι η Τράπεζα θα εμφανίσει ζημιές 3 εκατ. ευρώ για το β’ τρίμηνο του 2011, σε σχέση με κέρδη 74 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του έτους, ενώ σε επίπεδο εξαμήνου αναμένει κέρδη 71 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τα 50 εκατ. ευρώ του α’ εξαμήνου του 2010. Σημειώνει ότι, όπως και στην περίπτωση της Alpha Bank, δεν έχει συμπεριλάβει στις εκτιμήσεις της το κόστος από το rollover των ελληνικών ομολόγων.

Για την ώρα διατηρεί πάντως την τιμή-στόχο των 3,60 ευρώ και τη σύσταση “equalweight” για τη μετοχή της Eurobank, αν και σημειώνει και για τις δυο τράπεζες ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα επανέλθει με νέες αναλύσεις όπου θα μειώνει τις εκτιμήσεις της, αλλά και τις τιμές-στόχους.
Η Eurobank θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 29 Αυγούστου και η Alpha Bank μια μέρα αργότερα, στις 30.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου