Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Φινλανδία: Πιθανή η αναθεώρηση του ελληνικού deal

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης της συμφωνίας του Ελσίνκι με την Αθήνα για την παροχή εγγυήσεων, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αλλά και ανάλογα αιτήματα από άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Το πρακτορείο Bloomberg δημοσιεύει συνέντευξη του Φινλανδού πρωθυπουργού κ. Jyrki Katainen, στην οποία φέρεται να δηλώνει: "Είναι μία τεχνική λύση που λειτουργεί καλά, αλλά εάν αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι εφικτό, τότε θα πρέπει να βρούμε κάποιο άλλο".

"Όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι αυτή είναι μία κόκκινη γραμμή για εμάς, προσπαθήσαμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα και το κάναμε μαζί με την Ελλάδα", δήλωσε ο κ. Katainen και συμπλήρωσε: "Είπαμε στους εταίρους μας στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη τους λόγους για τους οποίους αυτό είναι σημαντικό.

Είναι μέρος της συμφωνίας της κυβέρνησής μας και γνωρίζουμε ότι δεν θα αλλάξει. Γνωρίζουμε, όμως, επίσης ότι αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα σε πολλές χώρες και είναι ευθύνη μας να βρούμε λύση".

Ο Φιλανδός πρωθυπουργός επανέλαβε, σε δηλώσεις του στην συνέχεια στο πρακτορείο Reuters, η Φινλανδία εξακολουθεί να ζητεί εγγυήσεις από την Ελλάδα. «Φυσικά, η συμφωνία Φινλανδίας – Ελλάδας για τις εγγυήσεις δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στο πακέτο διάσωσης, ωστόσο σε κάθε περίπτωση απαιτούμε αυτές τις εγγυήσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου